HISTÒRIA

El que els presentem a continuació és una breu narració dels inicis d’aquesta empresa, acompanyada d’alguna imatge de l’arxiu històric familiar.

L’empresa va ser fundada a finals del segle XIX, fent transport de persones i mercaderies amb tracció animal. En aquells temps, la família vivia als afores del poble d’Alella en una finca amb un terreny suficientment extens pel qual podien pasturar els cavalls.

Va ser durant les primeres dècades del segle XX quan van ser introduïts els primers vehicles de motor, fet que va coincidir amb la inauguració de la línia regular de bus Masnou (Estació de tren) – Alella – Vallromanes. En aquesta primera meitat del segle, el gruix central de l’empresa però, era encara el transport de mercaderies. Aquesta activitat anava fortament relacionada amb la producció agrícola alellenca, la qual generava una important quantitat de productes, principalment vi, que havien de ser transportats a altres pobles propers així com a l’estació de tren per arribar a Barcelona.

Placa situada en la Riera de Vallrromanes, on parava l’autobús

L’any 1952, amb motiu de la visita del Papa a Barcelona durant el XXXV Congrés Eucarístic Internacional, es va establir de forma provisional, la ruta de bus Alella – Barcelona. Aquesta, donada la bona rebuda que va tenir i la posterior demanda, es va mantenir després de l’esdeveniment. Així doncs, per aquesta època, el transport de passatgers va substituir al de mercaderies com a part important de l’empresa.

A causa de la ja explica evolució del negoci, la família va canviar de casa en més d’una ocasió. Sempre buscant-ne alguna amb espai suficient per cavalls i carruatges o vehicles, segons el que es tingués en cada moment. Finalment va establir-se en el centre del poble, on al costat de la casa van construir-hi una nau que ha servit fins avui en dia de garatge per als autocars de l’empresa.